"Hands-on" delavnica Tableau
Matjaž Vidovič, In516ht d.o.o.
Torek 27.10.2020, ob 09:00

Delavnica bo na voljo za registrirane udeležence, ki bodo posebej izbrali delavnico. Za udeležbo na delavnici se pričakuje, da vsak udeleženec uporablja svoj prenosni računalnik.


Za dobre odločitve potrebujemo kakovostne informacije. V današnjem digitalnem svetu imamo vedno več podatkov, a ti sami po sebi niso dovolj. Potrebna je njihova analiza in bogatenje v pronicljive informacije, na osnovi katerih lahko sprejemamo boljše odločitve.  


S pomočjo orodja Tableau si bomo pogledali, kako lahko z enostavno analizo podatke spremenimo v informacije in pridemo do določenih zanimivih spoznanj. Analizirali bomo javno dostopne podatke o prometnih nesrečah od leta 2016. Odgovorili bomo na vprašanja kot so: kakšen je trend števila prometnih nesreč po letih in mesecih, ob katerih urah in dnevih je največ prometnih nesreč, kako alkohol vpliva na prometne nesreče in še kaj zanimivega najdemo. Orodje Tableau spada med najboljša orodja na prodočju vizualizacijo podatkov. Spoznali boste, kako uporabniku omogoči, da ga od novih spoznanj loči le nekaj klikov. 


Delavnico bo vodil Matjaž Vidovič iz podjetja In516ht d.o.o. Matjaž je senior svetovalec z 10 letnimi izkušnjami na področju poslovne analitike in podatkovnih skladišč.  

Srebrni sponzorji
in516ht ineor
razvoj rešitve bplanet d.o.o.